Opplevelser

Spis deg gjennom Levanger

Hvilepuls er en luksus du skal unne deg, den har vi virkelig lagt tilrette for i Levanger, nyt det gode livet i småbykommunen midt i Trøndelag. Det er med hvilepuls et godt måltid skal nytes, helst sammen med gode venner eller familie.

Her finner du alt vi har av matopplevelser i Levanger.

 

Nyt et godt måltid i byen

Madame Backlund er den elegante restauranten i byen vår. Maten er ekte og ordentlig, laget med lidenskap i et hus full av varme og sjel.  Enten det er middag for en husmann, venninnekveld for ei husmor eller selskap for de store begivenheter, så har Madame Backlund noe som passer for alle. Uteservering.

Adresse: Kirkegata 39.

 

Famille Kolonial er en kafé og restaurant på Levanger, med den beste pizzaen i byen, mye nydelig mat og god stemning. Nydelig brød baker de også. Med inspirasjon fra det franske og italienske kjøkken, serverer de ukomplisert og smakfull mat med de beste råvarer fra distriktet. Uteservering.

Adresse: Moafjæra 6 (Moan)

 

Klinkekulene er matglade innvandrere som lager mat fra sine hjemland, slik den skal smake! Her finner du retter fra Syria, Ukraina og Bangladesh til glade priser. En liten, fargerik kafe midt i sentrum, du kjenner nok duftene når du går forbi. Som Jana sier: «Hos oss er hvert måltid en liten reise». Uteservering.

Adresse: Kirkegata 38, inngang fra Sverres gate.

 

 

Stikk innom en hyggelig kafe i trebusbyen

Nabo’n i Nerby’n er din nye møteplass i nerby’n i Levanger. En kafe med sin egen sjarm. Heimlaga mat. Alle rettigheter. Spesiell atmosfære. Bakgårdsidyll på godværsdager. Her serverer Hege sine magiske paier, kanelsnurrer, kaker, smørbrød, suppe og mer.

Adresse: Kirkegata 71

 

Sofiegården er som Nabo’n en hyggelig «hjemme-hos» kafe hvor du kan nyte en kaffe og deilige hjemmebakte kaker. Du kan finne ulike håndarbeid til salgs og noen pent brukte ting som søker nye hjem. Sofiegården er åpent på søndager! Uteservering.

Adresse: Jernbanegata 17b

 

Kirkens Bymisjon Kafe Levanger er en møteplass der en kan stikke innom, ta en kopp kaffe, en god prat, lese en avis/bok – eller rett og slett sitte ned og slappe av. Kafé Levanger ønsker å tilby et uformelt sted med rom for alle i alle aldersgrupper. Uteservering.

Adresse: Håkon den Godes gate 3b (inngang Brugata)

 

Rådhuskafeen er en hyggelig lunch og kaffeplass i rådhuset, med fin beliggenhet ut mot Håkon den godes gate. Her får du varm og kald lunch, kaffe, vafler og mer. Uteservering.

Adresse: Håkon den Godes gate 40

 

 

Trønderhallen har ikke bare svømmehall, klatrevegg, håndballbane og turnhall, de har også en kafe med god småmat du kan kose deg med; før trening, etter trening eller innlagt i turen langs kjærlighetsstien.

 

 

 

Petter Nervik Bakeri, den hyggelige bakern som åpner først av alle. Adresse: Håkon den Godes gate 29

Økomat har en hyggelig kafe med småretter og vafler.  Adresse: Håkon den Godes gate 9

Kafe Verden er en internasjonal kafe med svært hyggelige priser, åpent hver torsdag kl 16. Adresse: Damskipsbrygga, Sjøgata 19B

 

Også tid til fest og festligheter

Oskars Pub og Bar er Levangers og en av Trøndelags eldste puber, med fokus på stort ølutvalg (over 350 sorter), kvalitetsøl fra fjern og nær, ekte pub-miljø og stedet for folk flest.  Oskars feirer 30 års jubileum i 2020. Uteservering.

Adresse: Kirkegata 45A

 

 

Orion Restaurant er en lokal restaurant med gode og varierte matretter. Uteservering.  Adresse: Kirkegata 43

 

Fastfood

Er du hypp på rask mat, gjerne på kveldstid også, så vil du finne godbiter hos Pizzabakern, Siciliano, Torget Grill, Alanya Kebab og China Wok i sentrum, og thaimat fra Aroy Asia ved Kiwi på Moan.

 

Spisesteder på Magneten Kjøpesenter

I tillegg til Famille Kolonial (se over) som ligger i nærheten og har nydelig mat og den beste pizzaen vi har smakt i Midt-Norge, så har vårt flotte kjøpesenter mange gode plasser du kan kose deg på:

 

Utenfor sentrum

Kjells Kro på Gråmyra har skikkelig rause burgere. Det er ikke uten grunn at det står så mange langtransporter parkert rundt kroa…, burgerne er iallfall en av grunnene.

 

På Munkeby

Har du noen gang smakt løpstikkesuppe? Den er helt fantastisk og serveres på Munkeby Herberge, og der har de også mye deilig tradisjonskost, nydelige brød og bakst, og deilig kaffe.  Kafeen er åpen tirsdag til søndag kl 12-18, ta med deg besøket ditt og hygg deg med kubb og uteleker i tillegg til besøk på kafeen og gårdsbutikken.

 

 

 

På Ytterøya

Besøk ikke Ytterøya uten å stikke innom knutepunktet i det lille samfunnet, 7610 Rampa. Der finner du nydelig mat fra Levanger, burgere og pizza, de har eget mikrobryggeri og en pub.

 

 

 

 

I Skogn/Ekne

 

I Falstadsenterets kiosk får du kjøpt kaffe, te, forfriskninger og en enkel matbit. Ved gruppebesøk og konferanser serverer vi både lunsj og middag på bestilling. Det er også mulig å overnatte på senteret.

 

 

 

I Skogn sentrum finner du den koselige Cafe Skognstuene og Skogn Pizza og Grill.

 

I Åsen

Med eget skilt inn til «Vatn» litt nord for Åsen sentrum finne du en liten skogsveg som går den til Hammervatnet. Der passerer du et av Norges minste hotell og rett ved sjøen, i en gammel bunker, åpenbarer Vatn Bistro seg. Der serverer Vidar og Inger Johanne en treretters middag, helst forhåndsbestilt, og ofte med en konsert.

 

 

Hvem kan kjøre gjennom Vuddudalen uten å legge merke til Kortmanns Lysfabrikk og Vuddu Valley? Opplev ekte amerikansk atmosfære i den svært særegne Pick-up Cafe! Her får du ekte amerikansk burger, løkringer og coca cola på glassflaske.

 

 

 

Gårdsmat og gårdsprodukter i Levanger

Halsan Kjøtt drives av Arnt Olav Grendahl og Arild Gripp, som eier like deler av virksomheten. Produksjonslokalene ligger på gården Aunet på Halsan i Levanger.

De skjærer og foredler for salg under eget merke. Men en en stor del av virksomheten bygger også på leiearbeid for småskalaprodusenter. Dette er i all hovedsak gårdbrukere med husdyrproduksjon – som tar tilbake eget slakt for videreforedling. De har salgsansvaret selv, og omsetter i ulike kanaler. I tillegg leverer Halsan Kjøtt spesialtilpassede produkter til restauranter. Adresse: Tømtevegen 178

 

Røstad Øvre har en nydelig gårdsbutikk med egenproduserte grønnsaker av ulike slag, poteter, korn og gras, i tillegg til kjøtt fra eget skotsk høylandsfe.  Deler av produksjonen omsettes gjennom gårdsbutikken. De legger stor vekt på å tilby kundene friske produkter av god kvalitet og med god smak. Adresse: Gamle Kongeveg Nord 42

 

 

 

Brukanes Birøkt, som lager lyng- og sommerhonning, tavlehonning, og selger egenprodusert utstyr til tavlehonning, voks og biavl. Har også bjørkesirup og annen lokal sirup, samt frukt og bær.

 

 

 

 

Med svin på Skogen, den alltid blide Karl Laugsand fra Ytterøya. I sommerhalvåret har de 80-90 svin på skogen og foredler og selger gårdsmatprodukter fra eget pølsemakeri.

 

 

 

Sæther Gård serverer lokal mat ifra gården, hvor kalvekjøtt er hovedingrediensen og fra andre lokale aktører. Sæther Gård har en klassisk engelsk hage hvor du kan slappe av med en unik utsikt. Det er også mulig å se på det rike fuglelivet som eksisterer i området rundt gården.  

Du/dere kan bestille en opplevelsestur i den vakre naturen i nærområdet med lokal guide. Gårdsbutikken er åpen døgnet rundt.

 

Lam på bordet, som selger lammepølse og hele lam, ferdig partert og vakumpakket i stykkdeler. Lammene er produsert økologisk på gården Berg i Skogn.

 

 

 

 

Mikkelhaug er et firma som driver produksjon av epler og andre frukter til foredling på et lite småbruk på Alstad i Levanger. Pr i dag er det ca 4000 epletrær, 500 solbærbusker, 300 rabarbraplanter på gården. Det de ikke har kjøper de inn av alminnelige folk som har en busk eller to i hagen.

 

 

 

På Levangernesset ligger den hyppig brukte egg-bua til Rias Egg. Hønsene er frittgående. Fôrsammensetningen gir ekstra gule plommer. Fra høna legger et egg tar det ned til 12 timer før egget er klart for utkjøring til Matmegleren og andre kunder.

 

 

 

Utenfor Levanger

I grønnsaksbua til Valberg Slektsgård på Frosta vil du til en hver tid finne sesongens grønnsaker til salgs. Utsalget er selvbetjent, og varene ligger på kjøling for å at friskheten skal bevares best mulig.  Tidlig om våren er det for det meste poteter, gulrøtter og løk som selges. Mot høysommer kommer også forskjellige typer kålvekster som hodekål, blomkål og salater for salg.

I tillegg har de agurk og forskjellige salater. Alt du får kjøpt hos de er mat fra egen produksjon, så vel som lokal produksjon fra omkringliggende gårder på Frosta. Åpent døgnet rundt, hver dag, året rundt.

 

Fæby Bryggeri holder til ved Fæby gård i Verdal. De skaper god stemning for sine gjester ved å servere skamgodt øl og mat på en profesjonell, men uhøytidelig måte, i de triveligste omgivelser.  I gårdsbutikken selger de sitt egetproduserte øl på boks i tillegg til effekter, gavekort, og diverse lokalmat fra kvalitetsleverandører.